Coaching

Je kan een kameel naar de drinkbak leiden, maar drinken moet ze zelf doen

Arabisch gezegde

Dit citaat vat het werk van een coach goed samen. Een coach helpt je naar het gebied toe waar iets te hanteren is, kan je leren hoe dat te hanteren, kan je aanmoedigen om het te hanteren, kan je feed back geven van het hanteren, maar… het hanteren zal je zelf moeten doen. In een veilige setting, met humor, licht, speels maar vastberaden. Soms kan het even heftig zijn, maar er zijn altijd noodremmen, nooduitgangen en andere vluchtwegen zodat het nooit heftiger wordt dan je kan dragen, en nooit langer duurt dan nodig.

Met het schrijven van het boek ‘Zwemles‘ heeft Peter de laatste puntjes op de i gezet in zijn zoektocht naar de precieze werking van ons bewustzijn. Deze kennis en vaardigheden gebruikt hij meer dan 15 jaar en heeft er voor gezorgd dat hij precies het leven leeft dat hij wil leven. Hij zet deze kennis ook in bij het coachen van mensen met een breed scala aan hulpvragen. Zo’n issue is altijd een soort ‘bug’, een ‘programmeerfout’ in je overtuigingen-systeem en wat de hulpvraag ook is: de wijze van aanpak is altijd dezelfde.

Eerste sessie

Peter kan je in één sessie laten ervaren hoe jouw bewustzijn werkt en leren hoe je deze kennis kan inzetten in jouw leven. Je oefent samen het hem om een paar gereedschappen te gebruiken die je kan inzetten om ‘problemen’ aan te pakken, en dat gaat hij natuurlijk met je oefenen op de issues waar je mee zit. Deze sessie duurt 2 uur. Dat is lang, maar dat komt omdat er niet alleen gewerkt wordt aan de hulpvraag, maar ook uitleg en oefening over de werking van je bewustzijn bij komt kijken. Je kan deze vaardigheden vervolgens altijd gebruiken en naarmate je ze vaker gebruikt krijg je er ook steeds meer vaardigheid in.

Tweede sessie

Als de ‘bugs’ waar je last van hebt al langere tijd in je systeem zitten, dan kan het zijn dat je allerlei patronen hebt ontwikkeld om deze ‘bugs’ te omzeilen of er mee te dealen. Soms val je weer terug in zo’n patroon en creeer je je ‘bug’ weer opnieuw omdat het patroon die bug nodig heeft om te werken. Daarom kan het nodig zijn om na deze sessie nog een paar korte herhalingen te doen om je bewust te maken van deze patronen en ze definitief uit te zetten. Hierdoor krijg je steeds meer vertrouwen in jouw eigen vaardigheden om zelf alles aan te kunnen pakken en heb je op een gegeven moment geen coach meer nodig. Dat is in elk geval Peter’s streven!

Voor meer informatie kun je onderstaand formulier invullen.